Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.02.2021. 14:42

Nabavka advokatskih usluga za 2021. godinu

Izvor: Akta.ba, 16.02.2021.

TOPLANE SARAJEVO

 

Broj: 03-02-01-713-1-0305/21

Sarajevo, 15.02.2021. godine

 

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

ZA PRUŽANJE ADVOKATSKIH USLUGA PR 03/21

 

a) Naziv ugovornog organa:

KJKP „ Toplane - Sarajevo " d.o.o. Sarajevo

Semira Frašte br. 22

71000 Sarajevo

 

b) Vrsta postupka nabavke:

Postupak nabavke usluga iz Aneks-a II. dio В Zakona o javnim nabavkama - kategorija 5. Postupak nabavke će biti proveden u skladu sa odredbama podzakonskog akta koji reguliše pitanje nabavki na koje se, u skladu sa članom 8. Zakona o javnim nabavkama, primjenjuje poseban režim odnosno odredbama Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II. dio В Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" br. 66/16).

 

c) Opis predmeta nabavke i tehničke specifikacije:

Predmet nabavke su advokatske usluge pravnog savjetovanja, zastupanja i poduzimanja svih potrebnih pravnih radnji pred nadležnim sudovima u Bosni i Hercegovini i drugim institucijama i organima - prema potrebama ugovornog organa. Usluge uključuju sljedeće:

• sastavljanje podnesaka i isprava ( sastav tužbe, žalbe ili odgovora na žalbu, prijedloga za izvršenje, i slično ),

• poduzimanje pravnih radnji u pravnim predmetima pred sudovima i državnim organima ( zastupanje na ročištima uključujući sve pripremne radnje ),

• pružanje pravne pomoći - savjetovanje na području radnog prava,

• pružanje pravne pomoći pri izradi ugovora i druge prateće dokumentacije iz djelatnosti Preduzeća,

• pregled i nadzor već sklopljenih ugovora i drugih pravnih poslova, tumačenje istih te davanje stručnih pravnih mišljenja, sugestija i prijedloga za eventualne anekse ugovora,

• davanje pravnih mišljenja i savjeta u usmenom i pisanom obliku pri realizaciji poslova iz djelatnosti Preduzeća,

• pružanje drugih oblika pravne pomoći.

 

Realizacija predmetnih usluga će se vršiti u skladu sa stvarnim potrebama ugovornog organa za konkretnom uslugom, cijeneći specifičnost potreba za pružanjem predmetnih usluga, a izbor će se zasnivati na ekonomičnosti, specifičnosti i kompleksnosti predmeta za koji je potrebna pravna usluga.

Plaćanje će se vršiti u skladu sa advokatskom tarifom odnosno dostavljenom ponudom za pružanje advokatskih usluga, u roku od 30 dana od dana prijema fakture.

 

d) Period na koji se zaključuje ugovor:

Ugovori će se zaključivati tokom 2021. godine.

U zavisnosti od vrijednosti nabavke, ugovorom se može smatrati i faktura. 

 

e) Procijenjena vrijednost nabavke, na godišnjem nivou, bez uračunatog PDV-a:

16.000,00 KM.

 

f) Kriterij za odabir ponude u skladu sa članom 64. Zakona o javnim nabavkama:

Shodno članu 10. stav 2. Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II. dio В Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" br. 66/16), ugovorni organ će, u periodu iskazane potrebe za ovom vrstom usluga, izbor za konkretnu uslugu između prijavljenih ponuđača vršiti na osnovu stvarnih potreba, cijeneći pri tom, u svakom pojedinačnom slučaju, specifičnost, kompleksnost i vrijednost sudskih sporova, uvažavajući i pravnu oblast u koju je svrstana usluga koja je predmet javne nabavke.

 

g) Izjava iz člana 52. Stav 2. Zakona o javnim nabavkama, ukoliko je primjereno:

Ne traži se.

 

h) Uslovi i zahtjevi koje ponuđači moraju ispuniti:

Da bi učestovali u predmetnom postupku javne nabavke, ponuđači moraju biti registrovani za obavljanje djelatnosti koja je predmet javne nabavke.

U svrhu dokazivanja profesionalne sposobnosti ponuđači trebaju uz ponudu dostaviti aktuelni izvod iz sudskog registra u odgovarajućem profesionalnom ili drugom registru u zemlji u kojoj su registrovani ili da obezbjede posebnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojom se dokazuje njihovo pravo da obavljaju profesionalnu djelatnost, koja je u vezi sa predmetom nabavke. Dokazi koji se dostavljaju moraju biti originali ili ovjerene kopije.

 

i) Datum i vrijeme za provođenje pregovaranja sa ponuđačima, ukolkio je neophodno:

Ne predviđa se pregovaranje.

 

j) Period važenja ponude:

do 31.12.2021. godine.

 

k) Način dostavljanja ponude:

Ponude u skladu sa ovim Pozivom se dostavljaju neposredno ili putem pošte na adresu iz tačke m) ovog Poziva, u zatvorenoj koverti sa naznakom:

- naziv i adresa ugovornog organa,

- naziv i adresa ponuđača u lijevom gornjem uglu koverte,

- ponuda za pružanje advokatskih usluga - PR 03/21

- naznaka „ne otvaraj".

 

Ponuđači snose sve troškove nastale na ime pripreme i dostavljanja njihovih ponuda. Ugovorni organ ne snosi nikakve troškove ponuđača u postupku javne nabavke.

Ponuda i svi dokumenti i korespodencija u vezi sa ponudom između ponuđača i ugovornog organa moraju biti napisani najednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini.

Ponuda se izrađuje na način da čini cjelinu i mora biti napisana neizbrisivom tintom. Ispravke u ponudi moraju biti izrađene na način da su vidljive i potvrđene potpisom ponuđača, uz navođenje datuma ispravke. Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Svi listovi ponude moraju biti numerisani, na način da je vidljiv redni broj lista, u skladu sa članom 8. stav (6) i (7) Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponude.

 

Ponuda mora biti potpisana od strane odgovorne osobe za predstavljanje ponuđača (navedene u Aktuelnom izvodu iz sudskog registra) ili osobe ovlaštene od strane odgovorne osobe ponuđača pismenom punomoći za potpisivanje ponude (u kojem slučaju se uz ponudu prilaže punomoć).

 

l) Sadržaj ponude:

Ponuda za pružanje advokatskih usluga mora sadržavati sljedeće:

• Popunjen obrazac za ponudu sa izjavom ponuđača, koji je dat u Aneksu 1 tenderske dokumentacije,

• Ponuda za pružanje advokatskih usluga u skladu sa tačkom c) ovog Poziva,

• Aktuelni izvod iz sudskog registra u odgovarajućem profesionalnom ili drugom registru u zemlji u kojoj su registrovani ili da obezbjede posebnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojom se dokazuje njihovo pravo da obavljaju profesionalnu djelatnost, koja je u vezi sa predmetom nabavke,

 

m) Adresa na koju se ponuda dostavlja:

KJKP „ Toplane - Sarajevo " d.o.o. Sarajevo Semira Frašte br. 22 71 000 Sarajevo

 

n) Da li se ugovor zaključuje za jednokratno izvršenje odredene usluge ili na period koji ne može biti duži od tri godine:

Ugovori će se zaključivati jednokratno, po potrebi u periodu do 31.12.2021. godine. Faktura će se smatrati zaključenim ugovorom, u slučaju da vrijednost usluge ne prelazi iznos za koji se ne treba zaključivati ugovor odnosno iznos do 1.000,00 KM, a koji je definisan Pravilnikom o postupku direktnog sporazuma - Izdanje 2 od 11.12.2014. godine.

 

o) Krajnji rok za dostavljanje ponuda:

Sarajevo, 31.12.2021. godine do 13:00 sati.

 

p) Kontakt osoba, broj telefona i adresa elektronske pošte:

Maja Erović

Tel: 033/654-289

Fax: 033 /714-570

E-mail: maja.erovic@toplanesarajevo.ba

 

Cjelokupna komunikacija i razmjena informacija (korespodencija) između ugovornog organa i ponuđača odvijet će se u pismenom putem e-maila ili fax-a, navedenih u ovoj tački Poziva.

 

q) Dodatne informacije:

U zavisnosti od konkretne ponude za predmetne usluge ugovorni organ može prihvatiti ili neprihvatiti ponudu, zavisno od specifičnost i kompleksnost nabavke te raspoloživosti fmansijskih sredstava.

Obavještenje o dodjeli ugovora će se objaviti u skladu sa članom 74. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

Javni poziv za dostavljanje ponuda za pružanje advokatskih usluga

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: